vineri, 13 mai 2011

Seara reusita cu cuvinte putine.... de bine

Totul a pornit de la un link pus intr-o fereastra. Era o trimitere la un articol din Evenimentul Zilei care anunta concertul aniversar de 30 de ani al trupei Celelalte cuvinte. Eu sunt din alta generatie ca sa fiu cuprinsa de fiorul muzicii lor, cu exceptia a doua melodii poate, dar evenimentul a fost binevenit ca idee de cadou de o alta aniversare, de 4 ani, a cuplului nostru. Asa ca zis si facut, am multumit celui care ne-a vandut pontul si am deschis marele web sa caut de unde pot procura biletele. Printre multele variante, am ales Germanos, nu de alta, dar aveam unul langa casa, iar lenea e cucoana mare. De aici a inceput marea aventura.... organizatorica, tipic romaneasca.
Prima faza - intrarea in Germanos, 2 baieti... il alegem pe cel mai tanar, era disponibil... Buna seara, buna seara, cu ce va pot ajuta? Mai aveti bilete la concertul trupei Celelalte Cuvinte? AAAA.... Pauza, cine sunt? o trupa, nu de pe vremea noastra ii explic eu... de pe vremea lui si arat cu coada ochiului spre consortul meu. Nu stiu daca mai avem... de fapt nu stiu daca avem asa ceva. Stati sa ma uit.. a da, avem.. de care doriti? VIP... spun eu usor infatuata in ideea ca-mi impresionez barbatul. Baiatul ne comunica pretul, nu clipesc de uimire, il stiam dinainte si platesc rapid pentru ca natura ne chema la plimbare... prin parc cu copilul. Cu biletele in buzunar, ma gandeam ce frumos o sa fie... nici nu-mi mai aduceam aminte cand mai calcasem vreun local in scopuri culturale si nu bahice alaturi de barbatul meu. Dar stati local.... off ultima data cand am fost la un concert rock in local, mi-a crapat capul... sonorizarea e ..cum sa descriu... pai stati sa va descriu cum a fost...
Vine marea seara... locatie - sa sune ca la tv - Jukebox, orele 21.00 parca... intr-o joi, ca la Vama Veche sau Vama sau doar veche... Noi imbracati ca de pub.. adicatelea eu lejer, el cu JACA de blugi din tinerete facem vrum vrum cu masina pana la Jukebox.... in seara aia aflu ca Jukebox e fostul Becker Brau Live... offf, futui... iarasi... sper sa nu-mi incarce nota si sa nu plec dezamagita... Intram, o domnisoara nostima e intreaba de bilete... of course, papushe tinem... dansa aproba si intreaba duios Rezervare aveti.. nu... trebuia? da, pai nicaieri nu sa specificat... pe site-ul responsabil cu reclama si distribuirea de bilete scria asa... repartizarea meselor pt VIP... ori mi s-a naclait creierul de la atata sentiment matern, ori nu mai stiu limba romana... da, frate care e treaba cu rezervare si repartizare.. amandoua incep cu RE. .. in fine, ne aloca niste bancute si ne punem pe baut.. el bere fara alcool, e cafea si un gin tonic... un fel de erata. - cand ii ceri domnisoarei capuccino, de ce iti aduce un expresso scurtulet cu niste frisca deasupra, aaa?
si asteptam, asteptam, ei domnii de la trupa intarzie... atmosfera se incinge, mai ales la o masa unde doi - un el si o ea - si-o incing cu vreo 5 sticle de vin...si asteptam si vinnnnnnnnnnnnnnn.... lumea urla... yeeeeee si incepe... wtf ce-i zgomotul asta? oamenii canta in romana? nu inteleg... nedumerirea mea e urmatoarea: DE  CE FOLOSIM PUBURI UNDE ACUSTICA NU E? SI DACA NU E, DE CE DAM VOLUMUL LA MAXIM... CA NU SE MAI AUD INSTRUMENTELE SI NICI SOLISTUL... DE CE? NIMENI NU-MI POATE RASPUNDE... oricum final apoteotic, m-am simtit relativ bine, mai ales cand o gasca de blazati multinationalisti, antreprenoriali au aparut si mi-au indicat cu degetele grasute si scurtute biletul de pe masa lor... am uitat sa spun, doamnele event manager ne dadusera o masa ocupata.. si degeaba am incercat eu sa-i induplec ca nu si nu, n-au putut si le-am oferit locurile rezervate pentru a lua loc si a manca pizza ca asa ii sade bine romanului la un concert rock! 
drept incheiere, ne-au asezat la o masa in dreapta scenei, unde sunet ioc si am nimerit la locurile in picioare VIP unde un baiat cu un par, de-mi venea sa o iau pe mama la bataie ca ma facu cu trei fire, mi-a purificat aura ceva de nemaivazut... pana data viitoare, long live the rock!!!!!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu